Bloggen

Vilken tur har inte jag??... :)

2012-08-22

För er som känner mig så är det nog ingen hemlighet att jag är "något" utställningsberoende!

Jag ÄLSKAR utställningar!! Alla katter, underbara människor och spänningen.

Det har dock varit (enligt mig) något fattigt med utställningar i STHLM området.

Hade jag själv haft körkort så hade det nog inte varit ett problem men nu har jag ju inte det och då får jag fint vänta på de få utställningar som iaf ligger i närheten.

Mina kära Nakendamer som jag ställt mest och åkt överallt med är färdigställda för säsongen. Nudie blev i våras IC i danmark, och efter det var det Lukeria som ställdes mycket och lyckades få ihop 4BIS, 7NOM och 4BIV som kattunge/ungdjur. Konkurensen har varit stenhård och jag har haft äran att få träffa grymt mycket supersnygga katter! Och väldigt trevliga mattar och hussar så klart!!! :)

Lukeria behöver nu växa på sig lite på bredden innan hon ställs som vuxen, men eftersom hon fortfarande växer på höjden så kommer det nog ta ett tag innan bredden kommer på kroppen. Hon har växt om nudie i mankhöjd och har äver gått om i Vikt! Det ska verkligen bli jättekul och se hur hon utvecklas!

Och nu är det mina krulligas tur.

Jag har inte ställt devon så mycket eftersom jag haft kull men nu är det dax. Tyvärr så anmälde jag något sent till MSK och hade inte kommit med men så fick jag turen att hoppa in trots allt eftersom en tjej men 2 devons hade hoppat av. Seriöst!! HUR TUR HAR INTE JAG!

Att jag nu ska ställa mina lagom söta devons på en utställning med suuuuupersnygga devons, (ja vi blir 22st!!!!) Känns jättekul!

Jag tar med mig min S*Peavey's Sweety Sweet & SE*StarLounge's Above&Beyond!

Extra nervös är jag pga att det är assistentburet... Sweety har aldrig blivit assistentburen och Sessan har aldrig varit på utställning!

Och pälsen?? jag har som sagt preppat mycket Sphynx! och det är ett väldans pill med all pälsolja och smutts som sätter sig i klofickor, rynkor och porer... men päls.... nääääj det är jag dålig på!

Jag skrev på ett forum här om dagen och frågade efter bästa preppings tipsen men där är alla så hemliga så där får jag nog inget svar  ;) 

Antal kommentarer: 2

2012-09-07 11:29:22 - Åsa, ilfirins.blogg.se

Vilken tur du har! Sedan grattis till certen.

Jag är ingen expert att preppa inför utställning. Men det jag hört för devon är ungefär som cornish. Vissa badar innan om pälsen är i behov av den. Annars karda upp katten några dagar innan utställningen. Ta med sedan gummikardan, sämskskinn och silkdroppar till utställningen. Jag brukar även ta med våtservetter för att snygga till klorna . Om du har en barnsax kan du försiktigt klippa lite hår i öronbasen för att öronen blir luftigare och kan se lite större ut ;) Om du vill testa och klippa gör det veckan innan.

Du har så fina katter! Lycka till på nästa utställning!

2012-09-10 09:30:40 - kicki

Tusen tack Åsa för tipsen :)(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)