Bloggen

Utställningsupdate! -rapport från ÖK.

2012-10-12

Förra helgen var det dax för utställningspremiär för min mamma och hennes foderkatt Aphex Twin från min A-kull. Med oss hade vi även min syster och hennes foderkatt Above&Beyond som hade sin prämiär i början av September.

Vi hade bokat hotell halvvägs för att inte behöva åka så långt på morgonen och åkte dit redan på fredagen. Det var då dax för syskonen att få återse varann efter nästan 3 månader isär. De lekte hela natten och jag sov som en kratta. Eller rättare sagt.. Aphex lekte med Sessan som tyckte Aphex var skit jobbig. Aphex kompis hemma hos mamma är en 40kg Hovawart. Aphex väger dessutom 4kg medans Sessan bara väger ca 2kg?

Bästa kompisar som barn :)

På morgon bar det av mot Norrköping och östkattensutställning. Det gick snabbt vid i checkningen och dagen kunde börja. Det var inte mindre än 28 devons anmälda som var fördelade på fler domare. Både Aphex och Sessan fick jättefina bedömningar och Aphex kom sedan 3a i nominerng till panel. Domarna var förbluffade över Aphex storlek eftersom han var större en många vuxna Devonhanar på utställningen. Han var oxå väl proportionerad och hade bra placering på öronen. Lilla Sessan hade en otroligt fin och väluttvecklad päls för sin ålder och även hon en bra placering och storlek på öronen. Båda kunde varit något kortare och bredare om huvet.

Aphex tyckte att det ar lite läskigt medans Sessan, precis som gången innan blev en publiksuccé! Busigt lekfull så chamar hon alla barn.


Natt nr 2 så var de mycket lugnare och jag fick sova gott. Dagen efter så fick de sitta i sammabur och ha sällskap av varann. Båda fick liknade bedömningar som dagen innan och helgen bara sprang förbi.

Jag hade en supertrevlig helg (Tack alla inblandade!) och som tur är så är det dax på söndag igen. Då är det uppsalas kattklubb som har utställning i Jälla. Och då är det sambon som ställer Lukeria. Första gången som vuxen. :)


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)